Božia výzbroj 

= Slovo Božie = Boh
- Lebo slovo Božie je živé a mocné aj je ostrejšie než ktorýkoľvek dvojsečný meč a preniká až do rozdelenia duše a ducha, kĺbov a špikov a je schopné posudzovať hnutie a zmýšľanie srdca. (Hebr 4,l2)
- dvojsečný meč má dve strany = obraňuje a útočí, pôsobí proti iným, ale aj proti mne Image
- meč slúži hlavne na útok (vojak sa už len nebráni)
- Božie Slovo má veľa prekladov (prekladané z prekladaného) – čudný preklad majú Jehovisti a v katolíckej Biblii sú čudné vysvetlívky napr. že Ježišova matka Mária nemala už ďalšie deti
- keď Biblia leží v poličke je nám nanič
- treba ju vedieť v živote používať, aplikovať do praxe, aby sme mohli obstáť v boji proti diablovi, ktorý chce viesť pochybnosť do Biblie, chce zatupiť náš meč, a preto je dobré sa učiť niektoré verše naspamäť (tie ktoré využijeme v praxi), treba Božie Slovo aktívne prijímať – Neznalosť písma = neznalosť Krista.
- treba sa vedieť orientovať v Biblii, pracovať s ňou, byť zručný, trénovať sa, aby naše „svaly“ neochabli, aby sme sa vedeli obhájiť,  keď na nás útočia ľudia
- keď niekto tvrdí, že k nemu prehovoril Boh, tak to môžeme konfrontovať (overiť) Bibliou
- aby sme mohli zvestovať evanjelium = radostnú zvesť, treba Božie Slovo poznať a vedieť Ho vysvetliť

Search

Časopis Pohľad

Slovo

Filipským 4, 4-9 Radujte sa v Pánovi vždy! Opakujem: radujte sa! Vaša dobrotivosť  nech je známa všetkým ľuďom. Pán blízko! O nič nebuďte ustarostení, ale vo všetkom s vďakou predkladajte Bohu svoje žiadosti vo všetkých svojich modlitbách a prosbách. A pokoj Boží, ktorý prevyšuje každý rozum, bude chrániť vaše srdcia a vaše mysle v Kristovi Ježišovi. Napokon premýšľajte, bratia, o všetkom, čo je pravdivé, čo čestné, čo spravodlivé, čo čisté, čo ľúbezné, čo príjemné, o všetkom, čo je cnostné a čo chválitebné! Čomu ste sa naučili, čo ste aj prijali, počuli a videli na mne, to čiňte. A Boh pokoja bude s vami.