Keď sa začala vojna na Ukrajine, ľudia z centra MEMC Ichtys (Medzinárodné evanjelické mládežnícke centrum) vo Veľkom Slavkove sa rozhodli, že prichýlia utekajúcich Ukrajincov. Situácia sa však do istej miery zlepšila a väčšina z nich sa vrátila do svojich domovov. Aj napriek tomu, že odišli do rodnej krajiny, zostali stále v kontakte. Strecha nad hlavou im už nechýbala, ale chýbali im mnohé iné potrebné veci. Preto sa MEMC prostredníctvom zbierky rozhodlo opäť pomôcť.

V prvej zbierke putovali na Ukrajinu hlavne generátory na zabezpečovanie tepla a svetla. Medzi ďalšie zozbierané veci patrili plienky pre deti aj dospelých, batérie, konzervy, detské výživy a zimné oblečenie. Táto pomoc putovala do mesta Bila Cerkva. Tam sa ich ujal miestny farár, ktorý rozdistribuoval veci, kam bolo treba.

Vzhľadom na neustálu potrebu mnohých sa zbierka opakovala. Na rozdiel od prvej však generátory už nie sú potrebné, ale potravín a oblečenia je stále nedostatok. Dobrovoľníci z MEMC sa skontaktovali aj s naším bratom Valerym. Ten informáciu o možnosti pomôcť núdznym rozšíril v našom zbore. Bratia a sestry ochotne prinášali ďalšie zimné oblečenie, drogériu, lieky aj pur penu. V spolupráci s ďalšími cirkevnými zbormi sa nám v druhej vlne pomoci podarilo vyslať na Ukrajinu dve plné dodávky vyzbieraných vecí. Sme Bohu vďační, že sme sa na tejto pomoci mohli podieľať.

Otecko nebeský, žehnaj všetkým, čo pomáhali aj tým, ktorí pomoc potrebovali alebo stále potrebujú! Amen!

.: Autor: Nina Filadelfi, Terézia Ester Heinrichová          


 

 

Search

Časopis Pohľad

Slovo

Filipským 2, 7-11 Ale vzdal sa hodnosti, vzal na seba podobu služobníka, podobný sa stal ľuďom, a keď sa zjavil ako človek, ponížil sa a bol poslušný do smrti, a to až do smrti na kríži. Preto Ho aj Boh nadmieru povýšil a dal Mu meno nad každé meno, aby v Ježišovom mene pokľaklo každé koleno tých, čo sú na nebi aj na zemi, aj pod zemou, a každý jazyk, aby na slávu Boha Otca vyznával, že Ježiš Kristus je Pán.